Ansvar for regning etter mobiltyveri

Fra Piratpartiets Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Piratpartiet vil at mobiloperatørene skal endre sine regelverk slik at kunder ikke lenger blir ansvarlige for regningen dersom mobiltelefonen blir stjålet og misbrukt slik at det blir store regninger for kunden. Det nærmeste å se på er bankene, der bankene selv tar regningen dersom et kort blir stjålet og misbrukt (om ikke kunden har vært uforholdsmessig uforsiktig). Forbrukerombudet har i lengre tid vært i forhandlinger med teleoperatørene uten at det har ført frem.[1]

Vi er i en tid hvor mobilen er blitt et betalingsmiddel nærmest på lik linje med debet- og kredittkort. SMS-tjenester, bestille ting på mobilregningen, betale kontigenter, lommebok på mobilen (f.eks. iZettle) og snart kommer RFID-betalinger som kan brukes i butikker overalt, og listen blir bare lengre. Skal dette ha en reell fremtid må det ikke være uforholdsmessig mye mer risikabelt å handle med mobilen enn med kort.

Diskusjon

Fordeler med forslaget

  • Det er i dag mye mer risikabelt å handle med mobiltelefonen i forhold til å bruke kort. Skal mobilbetaling ha en fremtid må det være like trygt for kunden som betaling med kort.

Ulemper med forslaget

Andre tanker

Om lommebok på mobilen omfattes av bankene sin forsikring eller teleselskapene og dermed kunden selv er ikke helt sikkert. Må sjekkes!

Se også

Mailtråd på mailinglista med subject "Systematisering av forslag og innspill"

Avstemning

Støttespillere

Motstandere

(ingen så langt)

Agnostikere

(ingen så langt)

Bør piratpartiet mene noe om dette?

  • Ja - Vegard Solheim. Den teknologiske utviklinga kan på godt og vondt være delvis avhengig av dette. I alle fall teknologien si utbreiing i Noreg.
  • Ja - Øyvind A. Holm. Ikke akkurat kjernesak, men mobilen bør etterhvert få samme statusen som betalingskort har.