Bruker:Geir

Fra Piratpartiets Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Jeg har vokst opp i et Venstrehjem og setter pris på liberale verdier, politisk er jeg inspirert av Kong Haakon VII som stod fast da andre sviktet, og av hedersmenn som Håkon Lie og Kåre Willoch. Av politisk kvinner som har imponert meg kan jeg nevne som ulike personligheter som Hanna Kvanmo og Margaret Thatcher. Har aldri funnet et parti jeg liker godt nok til å bli medlem, så da får man heller løse det problemet med å ta et tak for å bygge det perfekte partiet fra grunnen av.

Religion har aldri hatt noen plass i mitt liv, derimot har jeg begge bena trygt plantet i den vitenskapelige metode. Jeg blir derfor litt oppgitt når andre partier bruker religion og dommedagsprofetier som en hersketeknikk mens de perverterer vitenskapen, jfr Gro's uttalelse fra 2007 om at det er umoralsk å tvile. Skal jeg settes i bås, blir merkelappen sånn circa liberalkonservativ monarkist.

Bakgrunn: Jeg er oppvokst i Tromsø og Halden med en barndom som inkluderte Donald Duck og sjakkspilling, studerte i Oslo fra 1973, senere på BI fra 1981 uten at det ble til noen annen formell utdannelse enn det Charles Darwin hadde. Trangen til å være kreativ og skapende var sterkere enn lysten til å innordne seg i byråkratiske strukturer. Det ble konsertbyrå i Oslo etter 75 med opptreden av Lill Lindfors, John Mayall, Roxy Music og Mikis Theodorakis som noen av de kulturelle høydepunktene. I 1983 fikk jeg et tilbud jeg ikke kunne si nei til fra skaperne av rollespillet Dungeons & Dragons, de neste 17 årene jobbet jeg med spill, F&SF bøker og tegneserier i en serie selskaper, med flaggskipet Avalon midt på Karl Johan som det mest kjente. I den forbindelse fikk jeg nærkontakt med det politiske og byråkratiske systemet i Norge og ble offer for statlig forvaltning av en type man finner i land Norge vanligvis ikke sammenligner seg med, både før og etter at min lobbyblitzkrieg mot planøkonomene i finansdepartementet påførte dem et pinlig nederlag. Sånn kan vi ikke ha det i Norge tenkte jeg dengang, men pirater fantes ikke da. Etter å ha solgt unna “barnet” mitt i år 2000 som da hadde vokst til 26 ansatte og en omsetning på 120 mill NOK, har jeg vært innom flere etableringer, nærkontakt med NAV og en butikksjefsjobb for en større norsk tekstilkjede. Greit med en jobb med normale kunder tenkte jeg, hvor man ikke vasser i samlere av bøker, spill og tegneserier. Imidlertid viste det seg at damene også samlet, puter og speselt gardiner var mest populært. Vi er alle samlere! I dag er jeg egentlig spillprodusent for onlinespillet Company of Mammals (ja, du kan Google det!), men med tid til overs for piratpolitikk.

Motivasjon: Jeg har alltid vært mot overdrevent hemmelighold, og fulgte med stigende uro med på både Watergateskandalen og AUF-skandalen for å ta de mest kjente. Oppdagelsen av at journalister i Norge idag blir trakassert og til og med truet med oppsigelse av våre herskere førte meg til Piratenes oppstartsmøte. Vår ytringsfrihet og vårt demokrati er truet av de to største partiene som snakker vakkert om frihet samtidig som de begrenser den, eller sagt på en annen måte, som i det 20.århundrets litterære mesterverk av JRR Tolkien: “One ring to bind them all!”

Som seriegründer ser jeg behovet for et “fellowship”, et digitalt opprør fra sentrum mot gårsdagens partier som overvåker oss og begrenser vår frihet, en folkestyrt bevegelse mot de som prøver å ta fra oss de digitale verktøy vi trenger i dagens digitale Norge. Først trenger vi en digital geriljakrig for å kapre minst 5000 underskrifter, dannelsen av et folkestyrt parti med breddedemokrati og et crowdsourcet partiprogram.

Hva sikter vi mot? I 2013 skal vi etter Sun Tzu’s prinsipper planlegge neste strandhogg for å kapre stortingsmandater. Piratpolitikk er en ting i tiden, og dette er noe vi kan bedre enn alle de andre! Inspirert av de tyske piratene skal vi inn i stortinget (helst på vippen) og hvis de begredelige forholdene i de andre småpartiene fortsetter så skal det muligens ikke mere til enn 5% av stemmene før Piratpartiet blir Norges 4. største parti!