Diskusjon:Liquid Democracy

Fra Piratpartiets Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Har jeg fått med meg hovedpunktene?

Anders K (talk) 16:54, 8 October 2012 (CEST)

Endrer og legger til litt info. En meget bra begynnelse Anders :) Håper at andre leser over og redigerer til det betre. Trur det var eit del merkelege formuleringar som eg ikkje ser umiddelbart.

Lurer på om det går an å "låse" ei stemme hos ein delegat, aka den personen kan ikkje delegere stemma vidare? Eg ser både positive og negative sider ved det. På eine sida vil det tvinge ein person til å stemme sjølv om personen heller vil delegere vidare. Samtidig vil personen antakeleg berre stemme det samme som personen han eigentleg ville delegere til. På den andre sida vil det være lettare å unngå at stemmer samler seg opp hos enkeltpersonar med hundrevis eller tusenvis av stemmer bak seg. Om folk ikkje følger med korleis stemma vert sendt vidare og brukt kan det opne for potensielt misbruk.

--Vegard Solheim (talk) 03:59, 12 October 2012 (CEST)

Det er svært uheldig at man på wikien endrer terminologi helt uten videre. Breddedemokrati er et begrep vi har brukt siden starten, på forumet og på visittkortene som deles ut i tusentall med URLer til mere info på nettet. Når man her begynner å bruke "kontinuerlig direktedemokrati" som begrep til erstatning for breddedemokrati blir det kaos fordi pirater flest ikke er klar over endringen, i tillegg til at det nye begrepet er mer kronglete i bruk.

--Geir Aaslid (talk)