Diskusjon:Piratmanifest

Fra Piratpartiets Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Konstruktiv kritikk

"Oss kan du imidlertid stemme på uansett hva du måtte mene i miljøsaken."

Fordi?

"Piratpartiet mener derfor at det nødvendigvis er uklokt å beholde dette systemet"

Trenger litt utdypning - hva er feilene, rent konkret, kan vi sette fingen på noe? Litt skummelt å mene at vi skal endre på noe, for da spør folk seg hvordan vi kan være så sikre på at det blir bedre.

"Vi skal holde fortløpende folkeavstemninger på Internett om aktuelle saker. Piratpartiets folkevalgte representanter skal stemme i tråd med disse avstemningene."

Hallo DPP. http://www.dpp.no/

Ellers veldig bra.

Hva med også:

  • Etikk
  • Rettigheter
  • Ekvivalisme

Svar på kritikk

Du spør om vi ikke bør mene noe om miljøet? Jeg tror ikke vi bør mene noe om miljøet. Det er borgernes jobb.

Du spør om vi ikke bør sette fingeren på spesifikke feil i systemet? Jeg ønsker ikke å være for spesifikk. Det ville blitt en veldig lang liste. De fire problemene jeg allerede påpeker er slike som "alle" kan være enige i.

Du spør hvordan velgerne kan vite at vårt system er bedre? Kan de vite at noe blir bedre med de andre partiene da?

Du sier at vi likner på DPP? Det er jo ikke så rart. De er jo en parodi på alle politiske partier. Distribuert demokrati har jo bred støtte i partiet. Men vi kan ikke kaste masse detaljert informasjon i fjeset på velgeren med én gang.

De som ønsker å starte et helt vanlig parti med standard valgflesk kan jo gjøre det. Men jeg føler ikke at det er det piratbevegelsen handler om. Jeg tror heller ikke den handler om borgerlønn eller kortere KID-nummere. Slike saker kan vi jo snakke om som eksempler på ting man kunne stemt over når man først har fått folk til å tenke utenfor boksen. Piratpartiet er i ferd med å bli en samleplass for alle med "fikse idéer", men det er faktisk ikke det bevegelsen handler om. Den handler om våre 5 søyler, og disse bekymringene deler vi med millioner av mennesker over hele verden som har protestert mot forfølgelse av varslere, overvåkningsstaten, brudd på ytringsfriheten og politikere som gir seg blanke i hva folk flest mener.

Bedre skoler, veier og sykehus er viktig. Men det blir liksom å flikke på utkanten av problemet istedet for å angripe det direkte, hvis man skal fokusere på slike ting. Å få velgerne til å se at vi har tatt en 90 graders sving ift. de andre partiene og gir blanke i kjeklingen mellom partiblokkene er mye viktigere, føler jeg.

Bra!

Jeg synes denne teksten er god, og synes den bør flyttes, selv om vi ikke har noe vedtak på at dette er vårt nye manifest. I wikipediaverden heter det vel "Be Bold"? Jeg fikser ...

Tobixen (talk) 13:09, 6 April 2015 (UTC)