IRC

Fra Piratpartiets Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

IRC er først og fremst et verktøy for kommunikasjon og diskusjon. Det kan anvendes til "virtuelle møter" og kan anvendes til avstemminger - og til en viss grad til "annonseringer" dersom det er viktigere at meldingen kommer raskt ut enn at flest mulig av de "rette" folkene får meldingen.

Piratpartiene internasjonalt samarbeider med et IRC-nettverk, og Piratpartiet Norge har sin egen kanal der. På kanalen kan man diskutere løst og fast. Kanalen blir logget, men regnes allikevel for å være en av de mest "flyktige" kommunikasjonsmetodene - det som blir sagt der kan man stort sett regne med at glemmes; dersom noen sier noe smart der, må det bringes videre på en annen kanal, og dersom noen sier noe ufattelig dumt der, blir det også forhåpentligvis glemt.

På IRC skal terskelen for å delta være lav; piratpartiet tilbyr webbasert chat.

Fordeler

Umiddelbar kontakt med andre pirater, raske svar på spørsmål, lav terskel. Dette er plassen for å lufte tanker og idéer som kanskje ikke er helt gjennomtenkt, og/eller som kan bli oppfattet som "støy" på andre kanaler.

Ulemper

Høy teknisk terskel for å komme skikkelig i gang med IRC, flyktig medie, og man når bare en håndfull pirater dersom man annonserer noe der. IRC'en er noe sårbar for spam og uønsket adferd.

Pekere

Det kreves ikke noe registrering eller innlogging for å komme i gang, hvem som helst kan når som helst kaste seg på, enten via http://webchat.piratpartiet.no eller via egen IRC-klient. Det finnes muligheter for å registrere nick. Se også Kontakt#IRC for mer informasjon.