Møre og Romsdal Piratparti: Møtereferat 05. september 2013

Fra Piratpartiets Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Møtereferat

Møte Styremøte Møre og Romsdal Piratparti
Dato 05. september 2013
Plass Skype
Deltagere Stian Færøy, Robin Lange, Vegard Søbstad Alsli, Elin Kristin Dyb, Kristian Nordhaug
Møteleder Stian Færøy
Referent Stian Færøy

Saksliste

1. Godkjenning av møtereferat

Forrige referat er godkjent uten innvendinger.

2. Godkjenning av nye styremedlemmer

Styret har sendt ut informasjon til alle medlemmer om at styret trenger to nye medlemmer. To personer har meldt sin interesse - Kristian Nordhaug og Vegard Søbstad Alsli. Disse to er dermed valgt inn som styremedlemmer i Møre og Romsdal Piratparti.

3. Endring av styreverv

Elin har trukket seg som leder. Stian overtar rollen som kaptein/leder. Robin overtar som styrmann/nestleder. Wikiekspert Vegard oppdaterer wiki med nytt styreoppsett. Elin melder fra til sentralt om de nye styremedlemmen slik at de blir med på epostlister.

4. Valgkampinnspurt

Robin hører om det er mulighet til valgbod i Molde. Inviterer de to andre i Molde interesserte til å være med. Stian prøver å se på mulighet for å sette opp valgstand i Volda. Kronikk med piratpolitikk sendes til Sunnmørsposten, Tidens Krav, Romsdals Budstikke, Nytt i Uka og Avisa Møre. Stian sender kronikkene asap.

5. Økonomi

Kaptein skal også ha tilgang til bankkonto. Robin tar kontakt med banken for å høre hva som skal til for at Stian får tilgang til kontoen.

6. T-skjorte stunt

To personer har meldt seg frivillig og får tilsendt t-skjorte. Robin fikser dette økonomisk.

7. Politisk aktivitet

Hvordan gjør vi det fremover? Vi må fokusere mer på lokal aktivitet etter valget. Vi vil diskutere mer etter valget.

8. Valgvake

Vegard setter opp Google Hangout på valgkvelden. Vegard sender ut informasjon om når på Facebook.

9. Facebook og bloggen

Elin gir tilgang til Kristian og Vegard på blogg og facebook.

10. Google+

Elin setter opp Google+ i løpet av helgen slik at vi kan ha åpne google hangouts hvor alle kan blir med.

11. Neste møte

Torsdag 29. august klokken 1900. Stian kaller inn.

Kronikk som ble sendt ut til media

Piratpartiet – Privatliv og folkestyre

Piratpartiet fikk hele 4,3% av stemmene i årets skolevalg, og var dermed valgets 6. største parti. Om dette hadde vært resultatet i stortingsvalget, ville Piratpartiet fått 8 mandater. Våre kjernesaker appellerer til ungdommen, fordi de opplever på kroppen at deres grunnleggende rettigheter til personvern og ytringsfrihet er truet.

En gjenganger i media de siste dagene er at omtrent halvparten av de stemmeberettigede under 30 lar være å stemme. Hvis det er et problem at mange folk ikke bruker stemmeretten, så er spørsmålet: Hvorfor stemmer de ikke? Vi mener det skyldes mangelen på gode alternativer.

I dag har vi representativt eller indirekte demokrati, med stortingsvalg og kommune- og fylkesvalg hvert annet år. I 1814 var dette den beste løsningen for et folkestyre, men 169 stortingsrepresentanter som blir valgt hvert fjerde år er dessverre lite representativt. Vi får kun si vår mening ved valget, og må leve med den politikken stortingsrepresentantene utøver i perioden. Vi kan demonstrere og protestere så mye vi vil når de folkevalgte gjør noe vi synes ikke er riktig, men til syvende og sist har vi ikke mye vi skulle ha sagt. Piratpartiet vil ha nytenking, og mindre bruk av "pakkeløsninger". Slik det er i dag må du velge et parti og ta med på kjøpet både politikk du er einig og ueinig i. Piratpartiet vil at du skal kunne si din mening i enkeltsaker gjennom breddedemokrati. Internett gir oss nye muligheter til folkestyre - la oss benytte dem!

For to år siden lovte Stoltenberg mer åpenhet og mer demokrati. Han har ikke holdt ord. Tvert i mot. Vi har like lite demokrati som for to år siden, det vil si én gang hvert fjerde år. Folket har heller ikke fått mer åpenhet fra staten. Derimot vil staten overvåke folket. Dette er åpenhet den gale veien.

Tidligere i år vedtok Arbeiderpartiet og Høyre Datalagringsdirektivet (DLD). Det medfører bl.a. at når du ringer og sender melding med mobil, blir det lagret hvem du ringer til og når, hvor lenge du snakker, og hvor du befant deg da du foretok samtalen. Også aktiviteten din på internett blir loggført. Dette skal lagres i et halvt år. Mange spør seg kanskje hvorfor dette er noe å rope varsku for, vi har da ikke noe å skjule? Nei, de aller fleste av oss har ikke noe ulovlig å skjule. Men alle har vi noe vi vil holde privat. Hadde du godtatt at noen monterte et overvåkningskamera i huset ditt? I bilen din? Eller overvåket datamaskinen din...? Du har da ikke noe å skjule?

I år finnes det et parti som tar personvernet på alvor. For Piratpartiet handler dette om grunnleggende rettigheter.

Der andre partier lover mer penger, lover vi deg mer makt.