Piratpartier Internasjonal - PPI

Fra Piratpartiets Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Innledning

Norge har etterhvert opparbeidet et tett samarbeid med Pirate Parties International (PPI) som er en paraplyorganisasjon for piratparti i hele verden for koordinering av oppgaver og støttefunksjoner til nasjonale parti over hele verden.

De norske internasjonale koordinatorene deltar stadig i møter der vi diskuterer fremtidige strategier for å promotere nasjonale og internasjonale piratsaker på en bedre måte.


Den siste tiden har Piratene i Norge også gjennom dette samarbeidet vært aktive deltakere i blant annet å assistere det kypriotiske Piratpartiet mot offisiell stiftelse og også det russiske Piratpartiet. sistnevnte får ikke godkjent navnet som offisielt politisk parti. Begrunnelsen er at siden piratvirksomhet til sjøs er en kriminell handling i Russland og de tillates ikke bruke navnet Piratpartiet. De har allerede satt i gang en rettsprosess, men det ser nå ut til at de vil forsøke en av de variantene som er foreslått gjennom møter de siste ukene.

April 2014

Siden landsmøtet vedtok nye vedtekter under Kristiansand LM 2. februar 2014 ble det klart at Piratpartiet skulle søke om medlemsskap i PPI. Søknaden ble sendt innen fristen. Norge ville stille med to delegater på årsmøtet i PPI i Paris 13. april, men klarte bare å finansiere en denne gangen. Anders var nominert til styremedlem og alternativt styremedlem dersom Norge ble akseptert som medlem. Det ble vi enstemmig under årsmøtet og fikk dermed også stemmerett på årsmøtet. Han ble også valgt inn som styremedlem med over 50% av stemmene allerede i første valgomgang av styremedlemmer. Maša Čorak, Kroatia og Koen DeVoegt, Belgia ble valgt som ledere. PPI har to likeverdige ledere.

Norge representerte også Australia som proxy stemme for Piratpartiet Australia under årsmøtet i Paris.

I forkant av Open Space konferansen, idé-konferanse, 12. april var Anders faktisk sammen med de to valgte lederne for å ha ferie i Paris i to dager før det offisielle arrangementet startet. Som gode pirater er, klarte vi ikke helt å ha ferie, men vi jobbet videre med idéene som kom frem under konferansene og arbeidsgruppene etter stiftelseskonferansen av Det Europeiske Piratpartiet - De europeiske piratene - PP-EU. Innsatsen de to dagene foran PPI årsmøtet har endt opp med en internasjonal innsats om å gjøre flere av prosjektene fra Europa til internasjonale prosjekter. Siden de japanske, tunisiske og tyrkiske delegatene ankom Paris litt tidligere ble det også enighet om at Norge skulle nominere en kandidat fra Japan og en fra Tunisia slik at vi kanskje kunne få dekket alle kontinentene som styremedelemmer i foran denne helgens PPI årsmøte. Det klarte vi med hell. Så nå er fire kontinenter representert i PPI styret. Dessverre klarte ikke Australia, New Zealand eller andre land fra Oceania å stille kandidater, men de har likevel tette og nære bånd til PPI allerede og vil bli tatt med på de møtene de ønsker å delta i.

Alle møter i PPI er forøvrig halvåpne, dvs at avhengig av hvordan teknologien samarbeider når vi har møter vil det være mulig for alle å lytte, og stille forslag, til PPI styret under møter. Se på denne wiki-siden til PPI for mer informasjon.

Piratpartier Internasjonalt

Den offisielle siden til PPI er her Pirate Parties International og wiki finner du her PPI Wiki.Tilbake til internasjonalt hovedside


Denne kategorien inneholder sider som er direkte relatert til Piratpartiet. Disse sidene er kategorisert under Internasjonalt: