Referat fra sentralstyremøte 2014-06-24

Fra Piratpartiets Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Sentralstyremøte 24. 06. 2014

Tilstede: Øyvind A. Holm, Øystein Jakobsen, Lasse Gregersen, Tale Haukbjørk, Øystein Middelthun

Møteleder: Øystein Middelthun

Referent: Tale Haukbjørk

Dagsorden:

 • Pressemeldingssystem

Skal vi gå for systemet til NTB? http://www.ntb.no/ntbinfo.asp Hvilke andre gode systemer finnes?

 • Godkjenning av fylkesvedtekter for Agder Piratparti og Oslo Piratparti. Er det andre fylkeslag med oppdaterte vedtekter?
 • Oppfølging samtlige fylkeslag.

Status på årsmøter. Fylkeslag med få medlemmer i styret: Hvilke andre fylker har tilsvarende problemer? Status på registrering av fylkeslag i Brønnøysund, kontonumre og fylkesstøtte. Er det en idé å samle alle fylkesledere til et lederseminar?

 • Organisasjon, motivasjon, engasjement.

FreeBrokeP Organisering av nyhetsbrev Styrking av fylkeslagene med tanke på stiftelse av lokallag. Annet

 • Søknad om å være vertskap for PPIs årsmøte 2015
 • AnnetPressemeldingssystem

Vi har behov for en god og stabil løsning for utsendelse av pressemledinger. Til nå har vi hatt provisoriske løsninger, noe som på sikt ikke er noe alternativ. Øyvind sjekker opp i pris hos NTB. Tale spør hva vi har budsjettert med angående slike løsninger. Vi konkluderer med at vi har råd til dette og at det er en investering å ha gode måter å kontakte pressen på.

Godkjenning av fylkesvedtekter for Agder Piratparti og Oslo Piratparti

Er det andre fylkeslag med oppdaterte vedtekter?

 • Agder har sendt inn sine.

Godkjenning: For: Tale, Øystein M., Lasse, Øystein J., Øyvind. Enstemmig vedtatt.

 • Middelthun sender Oslos nyeste vedtekter på mail til styret

Godkjenning: For: Tale, Lasse, Øystein J., Øyvind, Øystein M.. Enstemmig vedtatt.

 • Møre og Romsdal har referert sine endringer.

Godkjenning: Øystein M., Øyvind, Lasse, Øystein J., Tale. Enstemmig vedtatt.

 • Rogaland sender over sine endringer mens møtet er i gang.

Sentralstyret godkjenner vedtektene, men påpeker at punkt om stemmerett på fylkesårsmøtet bør presiseres bedre. Dette kan Rogaland Piratparti ta til etterretning på neste fylkesårsmøte.

Oppfølging samtlige fylkeslag

 • Status på årsmøter.

Status årsmøter og nye vedtekter: Agder: Avholdt, godkjente vedtekter. Akershus: Ikke avholdt årsmøte. Buskerud: Ikke innsendt vedtekter. Finnmark: Hedmark: Hordaland: Ikke avholdt landsmøte, vedtektsforslag er klart. Møre og Romsdal: Avholdt, godkjente vedtekter. Nordland: Nord-Trøndelag: Oppland: Oslo: Avholdt, godkjente vedtekter. Østfold: Rogaland: Avholdt, godkjente vedtekter. Sogn og Fjordane: Sør-Trøndelag: Telemark: Troms: Vestfold: Vi mangler oppdatert info på 11 av 18 fylkeslag.

 • Fylkeslag med få medlemmer i styret:
 • Ble det/skal det holdes møte i Drammen for fylkeslaget i Buskerud?
 • Hvilke andre fylker har tilsvarende utfordringer?
 • Status på registrering av fylkeslag i Brønnøysund, kontonumre og fylkesstøtte. TODO: Spørre fylkeslag som ikke har hatt registrert aktivitet om status. Middelthun følger opp dette mens Ole er på ferie.

Er det en idé å samle alle fylkesledere til et lederseminar?

Middelthun foreslår å samle alle fylkeslederne til en helg med seminar og motivasjon og lignende. Helst en representant fra hvert fylke. Dette kommer til å koste litt for enten fylkeslagene, sentralt eller begge deler, men det koster litt å bygge parti, og vi har noe å rutte med nå. Forslag til tidspunkt: September eller tidlig oktober. Middelthun sjekker litt mer angående organisering av dette og kommer tilbake til det på neste sentralstyremøte.

Organisasjon, motivasjon, engasjement

 • #FreeBrokeP
 • Organisering av nyhetsbrev

Øyvind foreslår å ha en padde der vi kontinuerlig legger inn stoff til neste nyhetsbrev. Når tiden for utsendelse kommer, tar vi en copy+paste. Tale foreslår at ansvaret for framstilling og utsending av nyhetsbrevet går på rundgang innad i styret så det ikke blir en tung jobb på et styremedlem, og samtidig ikke blir forsømt slik en padde gjerne blir. OBS: Det må være mulig for medlemmene å melde seg av nyhetsbrevet!

 • Styrking av fylkeslagene med tanke på stiftelse av lokallag.

Vi har alt vært inne på seminar for fylkeslederne. Er det noen andre idéer? Øyvind: Alle fylkene bør inn i Brønnøysund. Hvordan motiverer vi dem til å komme så langt? Øyvind: Sette sammen informasjonspamflett. Øystein M nevner Pirathåndboka. Tale og Gorm jobber med den og har egentlig alt for lite tid til å jobbe med den, men det kommer seg etterhvert. Tale sier det ikke er noen grunn til å nøle med å sende ut de første versjonene av artikler til Pirathåndboka.

 • Annet: Aktivitetskalender på piratpartiet.no. Tale sjekker ut hvaslags plugin vi kan bruke og oppdaterer styret på hvordan vi holder en kalender på hjemmesida a jour.

Søknad om å være vertskap for PPIs årsmøte 2015

 • Det hadde vært veldig kult å være vert for Pirate Parties International sin generalforsamling i 2015. PPI ønsker å avholde generalforsamlingen i mars eller april, og ber piratpartier om å søke om å være vert for dem. Sentralstyret diskuterer hva som ville vært et bra sted å arrangere en internasjonal generalforsamling. Tale får i oppdrag å sende ut en beskrivelse av PPIs forespørsel til fylkeslagene og høre om noen fylkeslag evt. kan tenke seg å være medarrangører. Kravene til PPI er: Det må være relativt enkelt å komme seg til møtelokalene. PPI må få et grovt beregnet budsjett med i søknaden.

Annet

Resultater fra XLM

Øyvind gjør:
 • Skriver referat fra XLM, basert på det Tale allerede har postet til piratpartiet.no, og putter det på wikien.
 • Legger de nye vedtektene i git og oppdaterer de på piratpartiet.no.
 • Oppdaterer wikisida til sentralstyret med Lasse som medlem fra Unge Pirater og Tale nå også som nestleder.

Revisor: Sentralstyret har fått lov av XLM til å skaffe oss revisor. Øystein J. har hatt kontakt med ulike revisorer tidligere, så Øystein M. foreslår å legge denne oppgaven tilbake på ham, så følger styret opp når han har funnet noen.


Møtet hevet 21.20