Referat fra sentralstyremøte 2014-09-02

Fra Piratpartiets Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Sentralstyremøte 2. september 2014 klokken 19.00

Tilstede: Øystein M., Tale, Lasse (pr SMS), Øystein J. (forsinka), Ole (forsinka) Fraværende: Thomas, Øyvind, Even,

Møteleder: Øystein Middelthun

Referent: Tale Haukbjørk

Etter 1,5 time uten at noen andre dukket opp bestemte vi oss for å legge frem samme saksliste på sentralstyremøtet neste uke. Vi briefer hverandre på sakslista før vi kaster inn håndkleet helt, bare fordi det er så innmari gøy å være informert.

Saksorden

Pressemeldingsystem

Skal vi gå for NTB sitt pressemeldingsystem? Vedtas neste uke. Øyvind hadde i oppgave å sjekke opp i NTBs priser og alternativene.

Aktivitetskalender

Tale gravde rundt etter wordpress-plugin etter forrige møte, men er skuffet over hvor lite brukbart (pent nok) hun fant. Øystein snekrer på et aktiv-pirat-system hvor han gjerne vil ha aktivitetskalender som en del av systemet.

Revisor

Her må Jakobsen svare.

Status fylkeslag

Det må vente til neste sentralstyremøte når vi er flere tilstede. Tale kan melde at Agder har det fint.

Pirathåndboka

Prosjektet har blitt litt delt. Tale drodler i sin ende mens Gorm drodler i sin. Planen er å slå dele sammen og lage noe stort og vakkert av det til slutt. Tale skal høre rundt med andre piratpartier (spes. Island) for å få input og kunne få med deres erfaringer i boka. GORM HAR KOMMET VELDIG LANGT

Status hosting/IT

Web og mail er flyttet over til ny hostingleverandør. Thor installerte reddit og storage og må trekkes inn i flytteprosessen for de serverne. Øystein M følger opp videre. Internsystemet som vi skulle få fra Sverige kommer tilsynelatende aldri, og vi har gitt opp å vente. Øystein M har derfor begynt å kode et eget pirat-system vi kan bruke for å erstatte alle de midlertidige™ systemene vi har brukt frem til nå. Skikkelig SSL er også straks på plass.

Lederseminar

Idéen er å samle alle fylkeslederne til en helg med seminar og motivasjon og lignende. Helst en representant fra hvert fylke. Foreslåtte datoer er nest siste eller siste helg i oktober. Tale sender ut mail til alle styremedlemmene og håper på å få svar om hvilke datoer som passer for dem. Ole og Gorm har jobbet en del med dette, i tillegg til at Øystein M har gjort det samme. Vi har fått ok fra en master i ledelse som kan komme å holde foredrag om, nettopp, ledelse. Sted er usikkert ennå, Øystein M skal undersøke litt priser rundt omkring.

Nyhetsbrev

Her er det bare å sette i gang. Styret har vært litt for stille til at det har blitt noe ennå, men september er en fin måned å begynne med nyhetsbrev. Tale kan starte opp hele greia, hun trenger bare 14 timers sammenhengede søvn først.

Sentralstyre-/arbeidshelg?

Middelthun foreslår å ha et fysisk møte med hele sentralstyret. JA! Når passer det å ha sentralstyrehelg, og hvor kan vi ha det? Kriterier: Litt isolert og internetttilgang (bredbånd). Ole foreslår Ytlandet, der det ofte kan være billigere med lokaler og losji enn i Norge.

Annet

Ting OGS skal gjøre innen utgangen av 2014
  • Utføre organisasjonsutredning.
  • Lage forbedrings rapport.
  • Iverksette organisassjonsutviklingsprogram.
  • Klargjøre MERCHGRUPPEN til kick off.
  • Starte førsteplanmøte for 2015.
  • Starte første planmøte for TT 2015.
  • Iverksette opplæringsprogram for medlemmer.
  • Iverksette opplæringsprogram for medlemmer med verv.