Forskjell mellom versjoner av «Åpen kildekode»

Fra Piratpartiets Wiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Created page with "'''Åpen kildekode''' (Open source) er en betegnelse på programvare som kan brukes, kopieres og modifiseres fritt. Den skiller seg her fra kommersiell programvare som er ...")
 
(Gjøres om til omdirigering til Fri programvare)
 
Linje 1: Linje 1:
'''Åpen kildekode''' (Open source) er en betegnelse på programvare som kan brukes, kopieres og modifiseres fritt. Den skiller seg her fra [[kommersiell programvare]] som er utviklet av kommersielle aktører og i de fleste tilfeller må kjøpes. Etterhvert har åpen kildekode fått stor utbredelse på Internett og blant brukere, både kommersielt og privat. Piratpartiet mener at åpen kildekode bør brukes i størst mulig grad i statlig og kommunal regi, noen grunner er listet her:
+
#REDIRECT[[Fri programvare]]
 
 
(Kladdeliste, referanser kommer etterhvert)
 
 
 
* Små kostnader ved bruk og installasjon, spesielt på nasjonalt plan hvor det
 
* Skoleverket vil kunne utnytte ressursene bedre. Tynnklienter kan installeres der for eksempel [http://skolelinux.no Skolelinux], en norskutviklet [[Linux]]-versjon, kan kjøre.
 
* Sikker. Nesten umulig å legge inn bakdører i programvaren, ettersom kildekoden er tilgjengelig for inspeksjon, og feil i programvaren kan rettes opp uten å forholde seg til en kommersiell aktør.
 
* Programvaren kan tilpasses lokale behov.
 
 
 
[[Category:Programvare]]
 

Nåværende revisjon fra 6. okt. 2022 kl. 06:35

Omdirigering til: