Forskjell mellom versjoner av «Bruker:Øyvind A. Holm»

Fra Piratpartiets Wiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Legger inn litt info om meg)
 
(Gjør OpenPGP-teksten litt kortere, ser bedre ut)
Linje 29: Linje 29:
 
|http://sunny256.sunbase.org
 
|http://sunny256.sunbase.org
 
|-
 
|-
|OpenPGP public key:
+
|OpenPGP:
 
|http://sunbase.org/pubkey.asc
 
|http://sunbase.org/pubkey.asc
 
|}
 
|}

Revisjonen fra 14. jul. 2020 kl. 15:24

Hei, jeg er altså Øyvind, eksilnordlending bosatt i Bergen. Jeg kom i kontakt med Piratpartiet på kickoff-møtet i Bergen 2012-09-01, og har i mange år vært meget opptatt av kjernesakene til partiet, med fokus på personvern, copyright- og patentproblematikk, bruk av åpen kildekode i stat og kommune, og bruk av åpne og lett forståelige dataformater i kommunikasjon med offentligheten. Vi ser mange tendenser til at lukkede formater eid av selskaper som for eksempel Microsoft og Apple Inc. blir brukt til statlig og kommunal virksomhet, med de problemer det medfører. Dette er ikke akseptabelt, både med tanke på at det da kreves at man går til innkjøp av programvare som man i utgangspunktet ikke skulle trenge, og at dokumenter skal kunne bevares for ettertiden og være leselige om hundre år. Datalagringen på nasjonalt plan foregår i et så stort tempo at å velge noe annet enn åpne formater i offisiell sammenheng ikke fungerer. Det har både med personlig valg av programvare å gjøre, og ansvaret for å ta vare på den digitale kulturarven på en forsvarlig måte.

Når det gjelder copyright- og patentvirksomhet, synes jeg at dette har nådd latterlige høyder og forlengst har beveget seg over til det absurde. Fra å være et system som skulle beskytte «den lille mann» mot store selskaper som stikker av med idéene, har det utviklet seg til et gullrush der det gjelder å være førstemann til mølla for å få patent på grunnleggende måter å gjøre ting på. Dette hindrer nyskaping og utvikling i land der programvarepatenter er gyldig fordi mye tid og penger går med til å sjekke om programmet bryter med eksisterende patenter. Vi har (foreløpig) ikke dette uvesenet i Norge, og av alle partiene i Norge er det kun Piratpartiet som fokuserer på dette viktige prinsippet.

Jeg er også medlem av epostlisten til Elektronisk Forpost Norge, som jobber for mange av de samme sakene som Piratpartiet.

Kontaktinformasjon
Hjemmeside: http://sunbase.org
Email: sunny@sunbase.org
Telefon: +47 980 28 312
Google: https://www.google.com/profiles/sunny256
Twitter: https://twitter.com/sunny256
Facebook: https://facebook.com/sunny256
OpenID: http://sunny256.sunbase.org
OpenPGP: http://sunbase.org/pubkey.asc

Og etter denne lille presentasjonen av undertegnede har jeg bare en ting å si:

Godt valg i 2013!