Bruker:Tobixen/Åpent brev til DNB

Fra Piratpartiets Wiki
< Bruker:Tobixen
Revisjon per 4. des. 2022 kl. 07:07 av Tobixen (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Jeg har pr telefon fått opplyst at min Vipps ble sperret for flere måneder siden, da jeg har mottatt midler som stammer fra kredittkortsvindel. Dette skjedde uten at jeg ble varslet om forholdet.

Slik jeg ser det har DNB brutt vilkårene på https://www.vipps.no/vilkar.html - "DNB kan velge å avslutte Vipps med to måneders varsel. DNB kan si opp Avtalen med deg på to måneders varsel, eller dersom du har brutt Avtalen, uten varsel" - jeg har ikke fått noe varsel på at min Vipps er suspendert, og jeg kan heller ikke se å ha brutt vilkårene. Det står eksempelvis ingenting i vilkårene om at "Vipps skal kun brukes for rene vennebetalinger, og ikke ved kjøp- og salg av varer og tjenester til fremmede".

DNB har videre kastet bort mulighetene til å gjøre faktisk etterforskning i saken, samt gjort det enklere for svindleren å fortsette sin virksomhet. Hadde jeg fått kjennskap til dette med en gang, og saken hadde blitt etterforsket, hadde jeg kunnet bidra med ferske spor i saken. Hadde jeg fått kjennskap til dette med det samme kunne jeg ha advart andre mot å handle med samme vedkomne.

Jeg undrer meg over om jeg kan stole på DNB for andre bankformål i fremtiden, dersom avtalevilkårene kan brytes så enkelt - hvilken garanti har jeg for at innskudd i bankkonto etc ikke uten videre kan fryses?