Forskjell mellom versjoner av «Diskusjon:Programforslag»

Fra Piratpartiets Wiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Created page with "Det blir vanskeligere å søke i materialet når noen artikler ligger på wiki og noen i git-repo'er. Hvis vi skal bruke git, kan vi da prøve å få på plass noe mediawiki-...")
 
(Ommøblerer på teksten)
 
Linje 1: Linje 1:
Det blir vanskeligere å søke i materialet når noen artikler ligger på wiki og noen i git-repo'er.  Hvis vi skal bruke git, kan vi da prøve å få på plass noe mediawiki-extension for å presentere materiale fra git (i søkbar form!) direkte i wiki'en?
+
Det blir vanskeligere å søke i materialet når noen artikler ligger på wiki og noen i git-repo'er.  Hvis vi skal bruke git, kan vi da prøve å få på plass noe mediawiki-extension for å presentere materiale fra git (i søkbar form!) direkte i wiki'en? {{Usignert|Tobixen|2013-04-12T22:05:24‎}}
 +
:Vi har på en måte det, selv om det er et manuelt prosjekt. Tanken bak å bruke Git var at tekster som har krav til stabilitet og til enhver tid skal være i tipp-topp stand, for eksempel [https://github.com/piratpartiet/kjerneprogram/blob/master/Program.markdown Kjerneprogrammet], lagres i Git for å ha oversikt og kontroll over alle forandringer som går inn der så ingen slurveulykker skjer. Det er masteren, og kun genererte HTML-versjoner basert på Git-versjonen legges inn her. Et eksempel på dette er [http://wiki.piratpartiet.no/index.php?title=Piratpartiets_s%C3%B8yler&diff=1715&oldid=1208 denne forandringen]. «Vi» har vel etterhvert kommet fram at det er en god ting å skrive dokumenter som går via Git i MarkDown, fordi det er et enkelt og fleksibelt markupformat, og GitHub presenterer teksten på en grei måte. I tillegg er det pad-vennlig, nå og da tar jeg meg en tur inn på padden, copy+paste fram og tilbake, og nye greie forandringer legges inn i Git. Når teksten har nådd en stabil tilstand, kjører jeg det gjennom [https://github.com/sunny256/utils/blob/master/markdown dette scriptet] for å konvertere MarkDown-fila til helt nøytral HTML som limes direkte inn på wikien og i tillegg piratpartiet.no hvis det skal ligge der også.
 +
:Men ja, en slags automatisert prosess for å få lagt det inn på wikien skulle eksistert. Det kan mekkes til, men foreløpig er det den eneste metoden som ihvertfall jeg har brukt. – [[User:Øyvind A. Holm|Øyvind A. Holm]] ([[User talk:Øyvind A. Holm|diskusjon]]) 01:27, 13 April 2013 (CEST)

Nåværende revisjon fra 5. jul. 2022 kl. 07:59

Det blir vanskeligere å søke i materialet når noen artikler ligger på wiki og noen i git-repo'er. Hvis vi skal bruke git, kan vi da prøve å få på plass noe mediawiki-extension for å presentere materiale fra git (i søkbar form!) direkte i wiki'en? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Tobixen (diskusjon) 2013-04-12T22:05:24‎

Vi har på en måte det, selv om det er et manuelt prosjekt. Tanken bak å bruke Git var at tekster som har krav til stabilitet og til enhver tid skal være i tipp-topp stand, for eksempel Kjerneprogrammet, lagres i Git for å ha oversikt og kontroll over alle forandringer som går inn der så ingen slurveulykker skjer. Det er masteren, og kun genererte HTML-versjoner basert på Git-versjonen legges inn her. Et eksempel på dette er denne forandringen. «Vi» har vel etterhvert kommet fram at det er en god ting å skrive dokumenter som går via Git i MarkDown, fordi det er et enkelt og fleksibelt markupformat, og GitHub presenterer teksten på en grei måte. I tillegg er det pad-vennlig, nå og da tar jeg meg en tur inn på padden, copy+paste fram og tilbake, og nye greie forandringer legges inn i Git. Når teksten har nådd en stabil tilstand, kjører jeg det gjennom dette scriptet for å konvertere MarkDown-fila til helt nøytral HTML som limes direkte inn på wikien og i tillegg piratpartiet.no hvis det skal ligge der også.
Men ja, en slags automatisert prosess for å få lagt det inn på wikien skulle eksistert. Det kan mekkes til, men foreløpig er det den eneste metoden som ihvertfall jeg har brukt. – Øyvind A. Holm (diskusjon) 01:27, 13 April 2013 (CEST)