Diskusjon:Programforslag

Fra Piratpartiets Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Det blir vanskeligere å søke i materialet når noen artikler ligger på wiki og noen i git-repo'er. Hvis vi skal bruke git, kan vi da prøve å få på plass noe mediawiki-extension for å presentere materiale fra git (i søkbar form!) direkte i wiki'en? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Tobixen (diskusjon) 2013-04-12T22:05:24‎

Vi har på en måte det, selv om det er et manuelt prosjekt. Tanken bak å bruke Git var at tekster som har krav til stabilitet og til enhver tid skal være i tipp-topp stand, for eksempel Kjerneprogrammet, lagres i Git for å ha oversikt og kontroll over alle forandringer som går inn der så ingen slurveulykker skjer. Det er masteren, og kun genererte HTML-versjoner basert på Git-versjonen legges inn her. Et eksempel på dette er denne forandringen. «Vi» har vel etterhvert kommet fram at det er en god ting å skrive dokumenter som går via Git i MarkDown, fordi det er et enkelt og fleksibelt markupformat, og GitHub presenterer teksten på en grei måte. I tillegg er det pad-vennlig, nå og da tar jeg meg en tur inn på padden, copy+paste fram og tilbake, og nye greie forandringer legges inn i Git. Når teksten har nådd en stabil tilstand, kjører jeg det gjennom dette scriptet for å konvertere MarkDown-fila til helt nøytral HTML som limes direkte inn på wikien og i tillegg piratpartiet.no hvis det skal ligge der også.
Men ja, en slags automatisert prosess for å få lagt det inn på wikien skulle eksistert. Det kan mekkes til, men foreløpig er det den eneste metoden som ihvertfall jeg har brukt. – Øyvind A. Holm (diskusjon) 01:27, 13 April 2013 (CEST)