Forskjell mellom versjoner av «Forside»

Fra Piratpartiets Wiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Åpenhet)
m
Linje 61: Linje 61:
 
* Forvaltningen / staten må være mer åpne. Spesielt politikerne.  
 
* Forvaltningen / staten må være mer åpne. Spesielt politikerne.  
 
* For å kunne delta i demokratiet og stifte partiet vårt trenger vi 5000 underskrifter for å få lov til å stille til valg.
 
* For å kunne delta i demokratiet og stifte partiet vårt trenger vi 5000 underskrifter for å få lov til å stille til valg.
* Du støtter bare opprettelsen av Piratpartiet som parti.
+
* Ved å signere støtter du bare opprettelsen av Piratpartiet som parti.
* Du trenger ikke støtte partiet, partiprogrammet eller noe vi står for, bare vår demokratiske rett til å stille til valg.
+
* Det medfører ikke medemskap, støtte til partiprogrammet eller noe vi står for, bare støtte til vår demokratiske rett til å danne et parti.
  
 
=== Politiske saker ===
 
=== Politiske saker ===

Revisjonen fra 10. jun. 2023 kl. 03:02

Velkommen til Piratpartiets wiki! Her vil du finne informasjon om partiet generelt, og artikler som er under utvikling.

Vi jobber for tiden mest med å skaffe de påkrevde 5.000 underskriftene til Partiregisteret i Brønnøysund for å kunne stille til valg neste år. Husk at med Piratpariet er det DU som bestemmer.

Kontakt oss dersom du ønsker å være med i den siste innspurten for å skaffe underskriftene vi mangler for å bli et registrert parti før Stortingsvalget 2013. Du finner bla. kontaktinformasjon under kategorien Lokallag etterhvert som de blir etablert.

Forenklet oversikt over sider

Åpenhet

Åpenhet er viktig i et sunt demokrati, og Piratpartiet har derfor som et av sine hovedmål å være så tilgjengelig og åpent som mulig. Det er dessverre et faktum at mange politiske avgjørelser blir gjort utenfor det politiske rom, og offentligheten går derfor glipp av saksgangen og hvordan politiske avgjørelser blir til.

Vi vil forandre på dette, og gå foran med et godt eksempel. Dette er samme programvaren som brukes av Wikipedia, leksikonet som alle kan være med på å utvikle. Du kan gå tilbake i historien til hver eneste artikkel og studere alle forandringer som er gjort. Her kan det postes alle slags forslag som senere vil bli stemt over via Kontinuerlig Direktedemokrati-systemet.

På wikisidene står hvem som helst (medlemmer såvel som ikke-medlemmer) fritt til å fremme forslag, komme med meningsutspill og redigere innhold. Innhold på wikien er derfor ikke på noen måte å betrakte som offisiell informasjon fra eller om Piratpartiet.

Den offisielle siden til Piratpartiet finner du her.

Piratpartiets søyler - overordnede politiske mål: Piratpartiets søyler

Mer eller mindre gjennomtenkte politiske forslag fra medlemmer: Politiske saker

For henvendelser angående wikien, kontakt wikimaster@piratpartiet.no.

Denne wikien er delt inn i forskjellige kategorier som er bygget opp av en trestruktur. For å gå til toppen av kategoritreet går du hit, derfra kan du navigere deg fram til alle underkategorier og artikler. Alle sider er medlem av en kategori, og disse er listet opp helt nederst på sidene.

Underskrifter og partistiftelse

Tempoet i innsamlingen av underskrifter bestemmer hvor raskt partiet kan stiftes, alle oppfordres derfor om å samle underskrifter i sitt nærmiljø og sende disse til vår postboks snarest: Boks 465 Skøyen, 0212 Oslo.

Slik pitcher du for å få underskrifter:

  • Piratpartiet trenger underskriften din for å få lov til å stille til valg.
  • Vi er mot datalagringsdirektivet. Vi tåler mer frihet og mindre overvåking.
  • Forvaltningen / staten må være mer åpne. Spesielt politikerne.
  • For å kunne delta i demokratiet og stifte partiet vårt trenger vi 5000 underskrifter for å få lov til å stille til valg.
  • Ved å signere støtter du bare opprettelsen av Piratpartiet som parti.
  • Det medfører ikke medemskap, støtte til partiprogrammet eller noe vi står for, bare støtte til vår demokratiske rett til å danne et parti.

Politiske saker