Navigatørene

Fra Piratpartiets Wiki
Revisjon per 6. des. 2021 kl. 10:11 av Vegard Pettersen (diskusjon | bidrag) (aksjoner)
Hopp til: navigasjon, søk

https://drive.google.com/folderview?id=0B4EOrt1f94SHNk15eG1YNWhTeVk&usp=sharing

Navigatørene

Hvem er Navigatørene?

Navigatørene er en uformell gjeng pirater som forstår seg på sjø og skip. De prøver å samle vinden i seila og lose skuta trygt i havn. I oversatt betydning, fikse det tekniske.


Hva gjør Navigatørene?

Navigatørene lager kart og måler dybden i trange sund. Eller mer konkret, finner god teknisk programvare, tester ut og setter opp ting, og utformer den digitale delen av

motstanden mot overvåkning og sensur. Enda mer konkret, navigatørene er mest fokusert på å informere folk om hvordan de benytter krypterte nettverk for å

omgå storebror-ser-deg-samfunnet. Til forskjell fra bare å klage på det. Navigatører forbanner ikke mørket men tenner ei lykt.


Kan jeg bli en Navigatør?

Klart du kan! Bare si hva du kan og har lyst til å bidra med, og sett igang. :)


Aksjoner

Streisand-effekten

http://en.wikipedia.org/wiki/Streisand_effect "The Streisand effect is the phenomenon whereby an attempt to hide, remove or censor a piece of information has the unintended consequence of publicizing the information more widely, usually facilitated by the Internet."

Denne aksjonen er en motreaksjon på at den nye Åndsverksloven blir vedtatt (http://www.hardware.no/artikler/i-praksis-blir-piratloven-vedtatt-denne-uka/133079).

Vi ønsker å slå på tromma og gjøre det klinkende klart for hele landet at loven er ubrukelig.

Og den enkleste måten å gjøre det på, er ved å informere om hvordan den kan omgåes.

Vi vil derfor skrive howto for hvordan man bruker krypterte nettverk for å være anonym, kryptering av mail, harddisk, og mobiltelefonkommunikasjon.

Her trengs din hjelp!