Forskjell mellom versjoner av «Piratmanifest»

Fra Piratpartiets Wiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Hva vil vi?)
Linje 24: Linje 24:
  
 
Disse punktene danner Piratpartiets grunnpillarer.
 
Disse punktene danner Piratpartiets grunnpillarer.
 +
 +
== Tilbakemeldinger ==
 +
 +
Se [[User talk:Thor/Piratmanifest]].

Revisjonen fra 29. nov. 2022 kl. 13:03

Hvem er vi?

Piratpartiet er ikke som andre partier. Vi er sosialdemokratiske som Ap, konservative som Høyre, liberale som Venstre, sosialistiske som SV og liberalistiske som FrP. Men egentlig er vi ingen av delene. Vi er blokkuavhengige, ikke ulikt MDG. Oss kan du imidlertid stemme på uansett hva du måtte mene i miljøsaken.

Hva mener vi?

Piratpartiet ser at rettstaten, demokratiet, personvernet og ytringsfriheten er truet. Vi observerer at disse helt grunnleggende rettighetene ikke prioriteres høyt nok av eksisterende partier. Vi registrerer at viktige valgkampsaker ofres på ideologiens alter. Vi merker oss at borgernes ønsker ikke blir hørt. Vi ser at parlamentarismen handler mer om personlighet og maktspill enn den burde.

Piratpartiet mener derfor at det nødvendigvis er uklokt å beholde dette systemet.

Hva vil vi?

Vår visjon er å ta i bruk Internett for å modernisere demokratiet. Vi skal holde fortløpende folkeavstemninger på Internett om aktuelle saker. Piratpartiets folkevalgte representanter skal stemme i tråd med disse avstemningene. Det er derfor ikke nødvendig å endre grunnloven. Hvis du liker visjonen vår holder det å stemme på oss for å gjøre den til virkelighet.

Vi ønsker god kommunikasjon og infrastruktur, slik at borgerne kan holde seg informerte. Vi ønsker fri utveksling av kunnskap og kultur, slik at borgerne kan utdanne og berike seg fritt. Vi ønsker et økt fokus på teknologi, innovasjon og vitenskap slik at borgerne alltid er rustet for fremtiden.

Hva står vi for?

  • Individ og personvern
  • Demokrati
  • Kommunikasjon og infrastruktur
  • Kunnskap og kultur
  • Teknologi, innovasjon og vitenskap

Disse punktene danner Piratpartiets grunnpillarer.

Tilbakemeldinger

Se User talk:Thor/Piratmanifest.