Forskjell mellom versjoner av «Redigering»

Fra Piratpartiets Wiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Hva man gjør med sider man ikke vet hvor skal legges)
Linje 13: Linje 13:
 
** Legges inn på sider som bør slettes. Det kan være unødvendige sider, eller sider som er opprettet av spammere.
 
** Legges inn på sider som bør slettes. Det kan være unødvendige sider, eller sider som er opprettet av spammere.
  
Når en ny mal opprettes, legges den inn i denne listen så vi har en oversikt over alle tilgjengelige maler. Dette er viktig for å ikke miste oversikten.
+
Når en ny mal opprettes, legges den inn i denne listen så vi har en oversikt over alle tilgjengelige maler. Dette er viktig for å ikke miste oversikten. Hvis du ikke kommer på en kategori som passer, legg den inn i [[:Category:Kategorier]], så finner vi en plass å legge den etterhvert.
  
 
== Kategorier ==
 
== Kategorier ==

Revisjonen fra 7. aug. 2022 kl. 20:39

Denne siden er ment å være en kort og grei innføring i hvordan redigering og oppretting av nye artikler og kategorier foregår. For hjelp til bruk av Mediawiki-programvaren, referer til disse sidene:

Maler

Disse malene er tilgjengelige:

  • {{Referanse}}
    • Settes inn etter påstander som trenger en referanse. Sider som inneholder maler som dette, vil havne i kategorien Category:Sider som trenger referanser, og vi vil få en grei oversikt over sider som trenger oppdatering.
  • {{Slett}}
    • Legges inn på sider som bør slettes. Det kan være unødvendige sider, eller sider som er opprettet av spammere.

Når en ny mal opprettes, legges den inn i denne listen så vi har en oversikt over alle tilgjengelige maler. Dette er viktig for å ikke miste oversikten. Hvis du ikke kommer på en kategori som passer, legg den inn i Category:Kategorier, så finner vi en plass å legge den etterhvert.

Kategorier

Alle sider og kategorier må være lagt inn i en passende kategori. Dette er for å kunne navigere til enhver side som ligger på wikien via kategorisystemet. Det hjelper også til med å holde wikien oversiktlig og grei.

Spam

Dette er dessverre et uunngåelig problem. Hvis det er opprettet en side som kun inneholder spam, sletter du innholdet og legger inn {{Slett}} på siden. Den vil da bli lagt inn i kategorien Category:Sider som ønskes slettet.