Referat fra hastemøte sentralstyret 2013-09-14

Fra Piratpartiets Wiki
Revisjon per 10. jun. 2023 kl. 03:57 av Gnurkel (diskusjon | bidrag)
Hopp til: navigasjon, søk

Deltagende fysisk: Øystein J, Øystein M og Geir Deltagende via telefon: Tale, Even, Øyvind og Håkon.

Tema: Håndtering av Buskerud-saken.

Bakgrunn: Tommy Knappskog sendte mail til alle medlemmer, som mange reagerte på. Øystein J. valgte å skru av utsendingsmulighet til alle.medlemmer mailinglisten og sendte mail til alle medlemmene om at han ikke godtar dette. Deretter sendte Tommy ut mail til hvert enkelt fylkeslag, og den muligheten ble også avslått.

Et følgende problem er at Geir har gått ut på Facebook og vasket skittentøy offentlig, og har tatt med bruddstykker fra intern kommunikasjon (detaljer utelates fra referatet). Øystein J. mener debatten er at problemet her er at Geir legger opp til intern oppvask (intern som i styret) i full offentlighet og tar med deler av intern styrekommunikasjon ut av kontekst. Han påpeker at styremedlemmene burde ha diskutert dette internt før man går ut individuelt og tar part i saken.

Øyvind påpeker at Geir har et viktig poeng med at vi har flere surrete fylker, og at det utad omtrent bare er Buskerud.

  • Øystein J. foreslår at vi vedtar å anmode at sentrale medlemmer ikke offentlig tar part eller kritiserer andre styremedlemmer offentlig før neste sentralstyremøte.
  • Even kommer med motforslag at vi heller blir enige om å forholde oss sivilisert. Han mener også vi kan bruke three pirate rule og uttaler oss som sentralister offentlig kun etter å ha konferert med andre i styret.
  • Øyvind mener vi bør kunne telle til 10 før vi uttaler oss.
  • Håkon mener at en anmodning kanskje er for tynt, men aksepterer at det er begrenset hva vi kan pålegge andre styremedlemmer.

Geir anerkjente ikke møtet som et godkjent styremøte fordi han anså møtet som et "kosemøte hvor man ikke kan vedta noe" ettersom det ikke var innkalt med en ukes varsel. Resten av styret anerkjente at leder kan innkalle til hastemøte på kort varsel og anså styret for å være vedtaksdyktig.

Styret vedtok enstemmig (av de tilstedeværende) å komme med en anmodning om at sentrale medlemmer ikke burde offentlig ta part eller kritisere andre styremedlemmer offentlig før neste sentralstyremøte.