Sentralstyret/Referat fra sentralstyremoete 2019-09-24

Fra Piratpartiets Wiki
Revisjon per 11. apr. 2020 kl. 23:55 av 01AV (diskusjon | bidrag) (Ny side: Møte i sentralstyret i Piratpartiet Dato: 24.09.2019 Tid: 20:30 Saksliste 1. Konstituering med godkjenning av innkalling og valg av møteleder og referent. Olav valgt som møteleder....)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Møte i sentralstyret i Piratpartiet

Dato: 24.09.2019 Tid: 20:30

Saksliste

1. Konstituering med godkjenning av innkalling og valg av møteleder og referent. Olav valgt som møteleder. Svein valgt som referent (men alle bidrar i pad).

2. Godkjenning av dagsorden, evt m. tilføyelser under eventuelt.

Saksliste godkjent. Tillegg: Kurs i styreweb


3. Godkjenning av referat fra forrige møte

Godkjent.


4. Økonomi

a) Forretningsfører redegjør (bankutskrift, vedlegg 1)

Vi gikk gjennom kontoutskrifter og revidert budsjett.


b) Revidert budsjett, vedlegg 2)

Redigere bort notat om T-skjortene i budsjett.

Det finnes fakturaer som ikke har forfalt, minst en ifm valgkampen.

c) Annet

Vi har brukt mindre penger enn forutsatt i valgkampen.

Vil bli justeringer i statsstøtte.


5. Pågående saker

Svein redegjør for avsluttet forliksrådssak

Forlikssaken i Trondheim er avsluttet med et rettsforlik med samme virkning som en rettskraftig dom. I korte trekk får vi NOK 20 000 kr + T-skjortene. Dersom de 20 000 ikke blir betalt eller T-skjortene ikke blir levert har vi dom på at beløpet skal betales fullt ut. Altså 109 000 + renter. Men vi håper på at rettsforliket holder for det er neppe noe mer å hente. Nærmere full seier er det vanskelig å kunne komme i denne saken. Uansett kan vi nå legge denne saken bak oss,. 1. Delbetaling betalt Fristen for levering av T-skjorter er 1 oktober. Følges opp av Olav..

Blir tatt til etterretning.

6. Valget og valgkampen

Det antas at dette er et ønsket tema, selv om ingen har ønsket dette på dagsorden.


Papirbrosjyrer hjelper, folk vil ta med hjem og lese i ro og mak. Vi må være fysisk tilstede Mer aktivitet rundt i landet, veldig få som jobbet med valgkamp i år økt aktivitet og endel nye medlemmer etter valgkampen som bør følges opp Vi traff best 20-40 åringer, litt flere kvinner enn menn med Facebook-annonsene. Klage har blitt sendt arrangørene av Arendalsuka for å samle alle småpartiene, vi ble plassert spredt og usentralt.

Viktig å ha mediastrategi på. Produsere mye innhold, på % refusjon på leserinnlegg.

Hjemmesiden må oppdateres til å ha en stor og synlig innmeldingsknapp, samt politikken meget synlig og tilgjengelig.

Hva er hovedfokus for partiet. Vi nådde flere tusen på nettet. Ser ikke resultatet på valget. For få aktive. Papirbrosjyre må på plass.

Holdt nesten stand i Agder, svakere resultater i resten av landet.

Må ha på plass fylkeslag i alle fylker og lokallag. Navnet er også et problem.

Vi må være gode på alle områdene. Vi treffer marginalt flere kvinner enn menn på Fb-annonser. Treffer folk mellom 25 og 45.

Hva lærte Linda under Arendalsuka? Vi må ha de 8 søylene og piratkodeksen front and center på websiden og på facebook Vi må bli enige om hva hjertesaken vår er når vi har 30 sekunder på oss til å forklare den. Vi må se på om fildeling og digitale rettigheter er noe vi klarer å sette enkle ord på så alle forstår det, og fjerne irrelevante ting Vi blir møtt best når vi snakker fra hjertet om ting vi brenner for Det var viktig å ha en kvinne med på stand Det er mange unge som liker oss og det vi står for. Vi kan kapre flest stemmer blandt 16-18 om vi gjør en stor innsats der tror jeg. Vi bør finpusse vårt digitale image og vår ønskede rolle som demokrati-konsulenter/vaktbikkjer i styre og stell. Vi må planlegge neste valgkamp snarest. Eldre må ha papirbrosjyrer, de fleste eldre følte ikke det var komfortabelt å gå på nett. Vi bør ha en rollup med våre politiske hovedpunkter, så kan alle lese det uten å måtte tørre å snakke med oss. Twist på standen trakk til seg mange, og var vår beste icebreaker. Vi må kjempe for å få ha stand sammen med andre politiske partier til neste år. Vi ble henvist til andre enden av byen sammen med foreninger og interesseorganisasjoner.

Vi fortsetter prosessen senere.7. Eventuelt

Tilgodehavende og kontingent PPEU.

Vi ønsker å avskrive vårt tilgodehavende mot vår kontingent i PPEU. Svein kommuniserer med PPEU.

Andre saker, spesifiseres under pkt 2..

Kurs i Styreweb : Olav avtaler kurs med den enkelte innen 1. November.

Vedtatt.

Programkomiteene må opp som egen sak


Møtet hevet kl 21:58.