Styremøte Unge Pirater 22.07.2013

Fra Piratpartiets Wiki
Revisjon per 29. mar. 2023 kl. 09:06 av Adrian (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Sentralstyremøte for Unge Pirater

Sted: Unge Piraters Mumble Server

Deltakere: Lasse Gregersen, Fredrik Kabdebo Nordhammer, Steffen Boe Johansen, Ole-Aleksander Mellingsæter (Gjesteopptreden: Anders ******, markedsføringskontakt)


  • Dagsorden:
  • Valg av møteleder/referent - godkjenning av innkalling (Kosestund)
  • Beretning
  • Presentasjon av Anders ******
  • Kjerneprogram. Vedtektene sier at styret ikke kan vedta politikk, men utarbeide forslag til politikk som vedtas av landsmøtet.
  • Arbeidsgrupper og mobilisering av medlemmer.
  • Markedsføring i samarbeid av Anders ****** evt. andre medlemmer i mediegruppen i PIR: Møte med Anders og diskutere hva vi kan, bør, og skal gjøre når det kommer til markedsføring.
  • Valg av Tech-ansvarlig(e). Lurt å ha en eller flere i SS som er lett tilgjengelig og har kompetanse på verktøyene vi bruker.
  • Utvikling eller valg av diskusjons- og informasjonsplattformer.
  • Eventuelt.

___________________________________________ Referatet begynner under denne linjen ___________________________________________


Referat: Lasse Gregersen er valgt til møteleder, Fredrik Nordhammer er valgt til formell referent.

Innkallingen er godkjent.

Lasse har vært i kontakt med et nytt medlem i Møre og Romsdal, som var interessert i å opprette et fylkeslag. Etter den dialogen har det kommet ett nytt medlem fra Møre og Romsdal, så vi tolker det som at arbeidet hans er godt i gang. Vi antar at fylkeslag i Møre og Romsdal kommer til å være klart i løpet av få uker. Ole har tre nye medlemmer! Steffen har muligens en kontakt/kompis som kan dedikere plass/ressurser til hosting av Liquid Feedback. (går under punktet tech-ansvarling) Fredrik ***** (Personvernsårsaker). RESSURS! For future reference: http://famthegeek.com/pirat/Hvorfor-bli-pirat/

Liquid feedback kan taes i bruk uten vedtektsendringer, så lenge vi følger retningslinjene som er satt i vedtektene §3 Landsmøtet. Det betyr at vi må sende innkalling minst 3 uker på forhånd, og definere tidsrom. Sverige har for eksempel landsmøter over flere uker, hvor avstemninger skjer i den siste fasen av landsmøtet. (Veldig likt hvordan liquid feedback er lagt opp) Vi vil få opp Liquid Feedback, lager forslag utifra piratkodeksen, så må vi sammen med medlemmene vedta forslagene og de eventuelle endringene som medlemmene foreslår.

Angående arbeidsgrupper, er det litt unødvendig for øyeblikket, fordi vi har så få medlemmer. Få opp side for "Hva kan du bidra med".


Anders presenterer seg selv. Økonomi-utdannelse, har vært en sterk ressurs for Piratpartiet. Markedsføring, Merkevarebygging, etc.

Anders snakker om hvorfor det er dumt å ha lokale varianter av Unge Pirater-logoen, og foreslår at de skal være like, evt. med bittelitt tekst som skiller dem (les: Unge Pirater Vest-Agder, Akershus Unge Pirater). Anders kan brukes til å forberede oss på kontakt med media, for å få frem budskap best mulig, og slikt.

Tech-gruppe: vi foreslår en liten gruppe fra Sentralstyret som settes som tech-ansvarlig, så kan vi eventuelt ta inn andre medlemmer som ønsker å bidra, inn i den gruppa. Medlemmer: Fredrik Kabdebo Nordhammer og Steffen Boe Johansen. Maildistribusjonsliste er opprettet, og offentliggjøres i noe annet enn klartekst.


Diskusjons- og informasjonsplattformer er en arbeidsoppgave for tech-gruppa i samarbeid med Sentralstyret. Noen sentrale krav er ett så sentralt som mulig system, slik at vi slipper samme situasjon som piratpartiet med 2147483647 ulike platformer. Samtidig trenger vi noen retningslinjer for moderasjon. Vi vil gå inn for å bruke Reddit som diskusjons- og informasjonsplatform.

Møtet er hevet klokken 19:14:40.

Referatet er godkjentRessurser:

AHUSUP:

1 Cent OS: 1GB RAM 30 GB SSD 1 Stykk Intel Xeon 1-4GB/s (kan oppgraders når det trengs)

1 Ubuntu Server: 1GB RAM 30 GB SSD 1 Stykk Intel Xeon 1-4GB/s (kan oppgraders når det trengs)

1 Ubuntu Server: 1GB RAM 30 GB SSD 1 Stykk Intel Xeon 1-4GB/s (kan oppgraders når det trengs)

De tre over kan settes sammen til en med 4GB, 2 Intel Xeon og 60GB SSD. 1-4GB/s

1 Cent OS: 6GB RAM 400GB HDD 1 Stykk AMD et eller annet. 70/30 (Limited Connection)