Webforumet

Fra Piratpartiets Wiki
Revisjon per 15. aug. 2022 kl. 05:44 av Tobixen (diskusjon | bidrag) (Pekere)
Hopp til: navigasjon, søk

Det er av styret ønskelig at mest mulig av "viktig" diskusjon foregår på webforumet, for å unngå fragmentering. Dette er vårt offisielle diskusjonsforum. phpBB er benyttet.

Fordeler

Forumet er velegnet for seriøse diskusjoner. De fleste piratene har et forhold til forumet, og dette er den offisielle kanalen for diskusjon. Innleggene blir stående; dersom smarte ting blir skrevet på forumet kan man linke både til forumtråden eller til et spesifikt foruminnlegg. Dersom man har skrevet noe veldig dumt på forumet er det mulig å slette eller redigere innlegget. Det er også mulig å ettermoderere dersom webforumet blir utsatt for spam, sabotasje eller uønsket adferd. Spam er ikke noe stort problem pga captcha ved registrering.

Ulemper

Forumet er lite velegnet for å komme frem til en mening eller en konsensus, samt for å lagre informasjon for ettertiden. Gullkorn, gode forslag og "uangripelige argumenter" tenderer til å bli glemt, de drukner i annen aktivitet. Dårlige forslag og dårlig gjennomtenkte argumenter tiltrekker seg derimot kverulanter som fluer, så disse trådene "bumpes" stadig vekk opp. Selv om forumet og gammel aktivitet er tilgjengelig via web kan det være svært vanskelig å søke seg frem til ønsket informasjon - og selv i "gode" tråder er det i ettertid svært kostnadskrevende å gå tilbake og prøve å få med seg essensen eller nytteverdien i tråden (f.eks., prøv å finne ut på baatplassen.no om hvordan man bytter skroggjennomføringer og hvilken type man bør bytte til - man ender opp med å bruke flere timer, og vil fortsatt ikke være helt klok på hvilken type man bør velge). De samme debattene pleier ofte å gjenta seg om og om igjen, i nye tråder og med nye deltagere, men med de samme gamle slitne argumentene.

Terskelen for å bli med er noe høy, både for å registrere seg og for å bli aktivt med på forumet. Før man får anledning til å registrere konto må man akseptere visse vilkår; en prinsippfast pirat vil klikke "I do not accept" på disse vilkårene og vil dermed ikke få anledning til å poste.

Pekere

Allmennheten har lesetilgang, man må registrere seg for å poste på forumet. Så langt ingen krav at man må være medlem av partiet. http://forum.piratpartiet.no